Известие

Collapse
No announcement yet.

Щанги на задните колела 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от b0jo
    за колегите от Пловдив отивате със старите щанги пред училище "Елин Пелин"в кичука има работилница за тампони и там ги сменят срещу 8 лева на тампон аз там си правих на предните носачи и съм много доволен.Между другото човека също произвежда и за магазините доколкото знам продава и във София
    Колега можеш ли да дадеш някакви координати на този сервиз телефон или ако имаш възможност да го питаш с кои магазини работи и дали прави тампони за задните щанги за да може да му се поръча. все пак нямам възможност да дойда до пловдив за едни тампони.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от ID
      СМЕНЯТ СЕ ЦЕЛИТЕ ЩАНГИ,КУПИХ ТАКИВА ОТ ЕВРО 07, КУЧА МАРКА ПО 18 ЛВ. ЕДНАТА. НО ВЕЧЕ СЪМ НА 10.000 КМ НЕ СА МРЪДНАЛИ,ТАКА ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ НАБУТВАШ
      ...и аз бих се присъединил към мнението на колегата, макар че не съм фен на не-оригиналното....на едната алфа смених 4-те задни щанги със такива от евро-07-евтинки, и вече съм над 13к и няма проблем....нека мнението ми да се приема само информативно, щото не бих желал да накисна някой колега...
      156-2.4-JTD-99;
      156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

за маг. не е удобно да питам защото инф. е неофициална а тел. е 0888342024
        156 1.9 JTD 105hp

Comment

Една тема от архива С радост ви заявявам, че от както са сменени щангите не са мръднали (да чукна на дърво).
          Изминати са около 15 000 км., а са закупени от въпросните евтини на Евро 07 АД.
          Last edited by 50 cent; d.m.y г., 15:33.
          Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
          EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
          EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

искам да попитам по запознатите колеги-днес бях на регулаж ми казаха че задните тампони на задните щанги за тръгнали(щангите близо до гумите-така ми казаха)искам да попитам това е напречна щанга или надлъжна?
            фен

Comment

Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщение
              искам да попитам по запознатите колеги-днес бях на регулаж ми казаха че задните тампони на задните щанги за тръгнали(щангите близо до гумите-така ми казаха)искам да попитам това е напречна щанга или надлъжна?
              Щанга близо до гумата аз го разбирам - надлъжна.

Тампоните от щангите които са близо до гумите - така го разбирам да са напречните.

Най-добре ги питай пак за напречните ли става въпрос или за надлъжните.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Момчето небеше много наясно (но каза че са три щанги и тампона на задна дясна бил по зле)гледам цени по 150лв,има ли фариант да се сменят тампоните(ферариста ми е далече)или пак съм във евтиния филм.
                фен

Comment

Мисля че е добре първо за разбереш кои точно щанги ти трябват, за да ти се даде подходящо мнение.....12 тампона има задницата, отделно 2 на стаб щанга.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщение
                    .......(ферариста ми е далече)или пак съм във евтиния филм.
                    Ферариста е човека,който ти трябва.Има негова тема в "Платени обяви". Той ще ти ги пусне по-куриер.Качествен и доста по-евтин вариант.Все пак му драсни одно ЛС

---------- Post added at 14:50 ---------- Previous post was at 14:50 ----------

Той вече ти писа......
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

ок прави сте ,ще ходя в сервиз за по точна диагноза.
                      фен

Comment

Напречните щанги са тези който са перпендикулярно на гумата, успоредно на стаб. щанга отзад. Има по два тампона всяка щанга, общо са 4-ри щанги. Ако ще сменяш по-добре сменяш тампоните и в двата края (препоръчвам ферарист), и е добре щом ще сменяш едната, да смениш и другата отсрещната.
                        Водят се къси(предни нa 560mm) и дълги(задни на 595мм), от задните към багажника и се регулира отзад колицата!

Надлъжните щанги за успоредни на гумата, отиват по посока периферията на колата, близо до прага, те са надлажни, всяка от тях има по един тампон, нова струва 70 лв, по-добре само тампона. И има две втулки на шенкела отзад, единия край на надлъжните щанги.
                        Лягаш под колата, и почваш да проверяваш, и с ръка може, то се вижда като напънеш дали щангата излиза или играе около тампона!
                        1) надлъжна щанга
                        2) втулка шенкел отзад
                        3) напречна щанга
                        Attached Files
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:26.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                        X